Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reducerea CAS cu 5%, la toamnă

Bucureşti: Reducerea CAS cu 5%, la toamnă

DISTRIBUIȚI

129067 – 13062014 –  Premierul Victor Ponta a anunțat joi reducerea cu cinci puncte procentuale, de la 1 octombrie, a contribuţiilor de asigurări sociale, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar.

„Reducerea CAS trebuie aplicată chiar de anul acesta și putem să ne permitem acest lucru. În urma discuțiilor cu partenerii internaționali, putem săptămâna viitoare să transmitem către Parlament proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5% începând cu 1 octombrie, deoarece în acest fel nu trebuie să creștem niciun fel de taxă, impozit”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă reducerea CAS are acordul FMI, premierul a spus că nu există nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicită doar respectarea ţintelor macroeconomice.

„Nu, pentru că instituțiile internaționale au spus un singur lucru: să rămânem în țintele de deficit. Ceea ce trebuie să respecte România sunt țintele macroeconomice privind deficitul bugetar și putem să facem acest lucru, să construim un buget pe 2015 și 2016 în acest sens. Nu e niciun acord. Când au fost tăiate salariile şi pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului. Acordul cu FMI rămâne funcţional, nu se întrerupe, reziliază sau denunţă”, a spus Ponta.

El a asigurat că impactul reducerii CAS din octombrie va fi acoperit strict din încasări bugetar. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.