Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Consilieri superiori de la Finanţele Publice, trimişi în judecată pentru luare...

Constanţa: Consilieri superiori de la Finanţele Publice, trimişi în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

129476  – 30062014 –  DNA din Constanța i-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, pentru luare de mită.

            În 13 și 14martie a.c., cei doi au verificat o persoană fizică (denunțător în această cauză), la cererea formulată de aceasta, în legătură cu rambursarea TVA pentru perioada 1 martie 2012 – 31 ianuarie 2014.

            Pentru a-i facilita obţinerea banilor solicitaţi, în timpul controlului, cei doi consilieri superiori au cerut denunţătorului 31.300 lei cu titlu de mită (10% din suma la care acesta avea dreptul la rambursare).

            Fără această verificare, finalizată cu raportul de inspecţie fiscală din data de 17 martie 2014, plata nu putea fi efectuată.

            Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de cei doi consilieri superiori şi, la indicaţia lui Toropu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie 2014, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 lei.

            Tot la indicaţia lui Toropu, banii au fost plasați, de fiecare dată în câte un autoturism.

            Procurorii au instituit sechestrul judiciar asupra a două autoturisme, aparţinând celor doi consilieri superiori.

            Dosarul se află la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.