Acasă Politic Monica Macovei: Îngrijorare faţă de onestitatea angajamentelor PNL

Monica Macovei: Îngrijorare faţă de onestitatea angajamentelor PNL

DISTRIBUIȚI
monica_macovei8

128865 – 04062014 Eurodeputatul PDL Monica Macovei  şi-a exprimat public îngrojorarea faţă de onestitatea angajamentelor PNL că îşi va corecta comportamnentul faţă de Justiţie, după votul din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă.

„Senatul a votat pe 2 iunie 2014 împotriva cererii DNA privind încuviințarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată, și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puțin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenți la vot, care au votat împotriva ridicării imunității parlamentare a senatorului PSD Isăilă. În spatele votului secret, frăția PSD-PNL împotriva justiției funcționează încă. Votul din Senat în cazul Isailă este un motiv de îngrijorare în privința seriozității și onestității angajamentelor publice recente ale PNL că își va corecta comportamentul față de justiție”, a declarat Monica Macovei..

„De aceea, îi solicit domnului Klaus Johannis, președinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz și să-i sancționeze pe cei care au votat împotriva justiției. Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat că “e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat”, fără însă a se referi la acest vot. PDL a arătat în ultimii ani că respectă justiția și nu blochează anchetele în Parlament și PDL nu trebuie să accepte ca o alianță cu PNL să se întoarcă împotriva funcționării eficiente a statului de drept și a mersului firesc al justiției”, a adăugat eurodeputatul PDL. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.