Acasă Uncategorized Satu Mare: Bulgar arestat în România pentru trafic de migranţi

Satu Mare: Bulgar arestat în România pentru trafic de migranţi

DISTRIBUIȚI

128934 – 06062014 –   Un bulgar care încerca să faciliteze trecerea ilegală a frontierei pentru patru migranţi sirieni a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei – ITPF Sighetu Marmaţiei şi prezentat  instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orelor 3.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Horea (Satu Mare), un autoturism care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina, însă când aceasta a ajuns lângă ei, şoferul a demarat în trombă, oprindu-se lângă linia de frontieră.

Cei aflaţi în autoturism au ieşit din maşină şi au încercat să fugă dispersându-se pe mai multe direcţii, ignorând somaţiile verbale ale poliţiştilor de frontieră. Şoferul autoturismului şi alţi doi bărbaţi au fost prinşi şi duşi la sediul SPF Carei în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au fost informate despre eveniment şi autorităţile de frontieră maghiare, care au reţinut doi sirieni şi un bulgar.

Din verificări s-a constatat că şoferul maşinii este un bulgar, în vârstă de 47 de ani, iar cei doi pasageri sunt sirieni, în vârstă de 26, respectiv 29 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, unde urmau să plătească şoferului bulgar câte 2.500 euro fiecare.

La 5 iunie, bulgarul a fost prezentat instanţei la Tribunalul Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de migranţi, iar sirienii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.