Acasă Externe Agenda Europeana Primul acord InvestEU din România pentru impulsionarea producției farmaceutice

Primul acord InvestEU din România pentru impulsionarea producției farmaceutice

DISTRIBUIȚI

 170507 – 14112023 –   Primul acord InvestEU din România oferă 25 de milioane EUR, finanțare BEI pentru impulsionarea producției farmaceutice.

  • Împrumutul BEI are scopul de a intensifica producția locală de medicamente
  • Acordul de finanțare promovează inovația într-o regiune de coeziune, subliniind angajamentul BEI pentru creșterea economică echitabilă
  • Acest acord este sprijinit de programul InvestEU, care urmărește să declanșeze peste 372 de miliarde EUR în investiții suplimentare în perioada 2021-2027

Banca Europeană de Investiții (BEI) și Antibiotice S.A. au încheiat un acordul de împrumut în valoare de 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi linii de producție, digitalizare, cercetare și dezvoltare. Împrumutul BEI reprezintă un sfert din investiția totală de 95,4 de milioane de euro.

Acordul este sprijinit prin programul InvestEU, care urmărește să declanșeze peste 372 de miliarde de euro în perioada 2021-2027.

Finanțarea în sectorul medical românesc este prima operațiune InvestEU aprobată în România, după decizia Comitetului de investiții din octombrie.

Proiectul susține crearea unei capacități avansate de producție farmaceutică într-o regiune de coeziune din România. Reducând dependența de importuri și promovând accesibilitatea serviciilor de sănătate în întreaga UE, inițiativa mărește competitivitatea și reziliența industriei farmaceutice europene și subliniază rolul esențial al capacității avansate de producție în sprijinirea autonomiei strategice a Uniunii, în special în ceea ce privește domeniul sănătății.

Sprijinirea echipei de cercetare și dezvoltare a companiei pentru a crea medicamente și procese de producție noi va duce la crearea a aproximativ 100 de locuri de muncă cu normă întreagă în cercetare și producție pe parcursul a patru ani.

Înființată în 1955, Antibiotice S.A. are o tradiție de aproape 70 de ani în fabricarea de produse farmaceutice finite și de ingrediente farmaceutice active (API). În prezent, compania este lider mondial în producerea de Nystatin API și cel mai mare producător român de medicamente generice, având parteneriate de afaceri solide cu diferite entități internaționale.

Extinderea pe piețele globale a fost promovată prin investiții substanțiale și printr-un angajament ferm de a respecta standardele internaționale de calitate, precum EU-GMP, CoS și US-FDA. Compania a dezvoltat parteneriate de afaceri puternice la nivel global și se concentrează pe creșterea sa continuă prin noul plan de afaceri „The Future Together”, menit să stimuleze investițiile sprijinite prin actualul acord. Mai mult, planul de investiții al Antibiotice S.A. este conform cu Strategia Regională de Specializare Inteligentă (RIS 3 Nord-Est) și contribuie semnificativ la dezvoltarea regiunii de nord-est a României. Echipa multidisciplinară de specialiști se concentrează constant asupra performanței înalte prin diferite programe de formare desfășurate în cadrul Academiei a+, în cooperare cu universități relevante, precum și prin sisteme moderne de cultură motivațională și organizațională.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.