Acasă Externe ”Sincron” româno-francez

”Sincron” româno-francez

DISTRIBUIȚI

128847 – 03062014Procurorii DIICOT au coordonat marţi mai multe activități desfășurate în comun cu autorități judiciare franceze, pentru destructurarea unei grupări infracționale transfrontaliere, specializată în furturi.

        Acțiunile au avut loc în cadrul cererii de asistență judiciară internațională formulată de Tribunalul de Mare Instanță din Besancon (Franţa) într-un caz în care autorităţile franceze efectuează cercetări faţă de o grupare infracţională din România, membrii acesteia fiind suspecţi de furt în grup organizat şi tentativă de furt în grup organizat, participare la o asociere de răufăcători în vederea pregătirii unei crime şi deţinere de bunuri furate ce provin dintr-o crimă sau dintr-un delict în grup organizat.

        Potrivit procurorilor, în perioada 1 ianuarie 2013 – 12 martie 2014, infractorii au comis peste 24 de furturi pe teritoriul Franței, prejudiciul total ridicându-se la peste 500.000 de euro.

        În urma schimburilor de mesaje operative făcute în ultimele luni de către anchetatorii francezi cu ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş în cadrul cooperării poliţieneşti internaţionale, precum şi a cererilor de asistenţă judiciară, au fost declanșate activităţi comune de cercetare, organizându-se o acţiune comună în data de 3 iunie 2014.

        În cadrul acestei acțiuni, sub delegarea DIICOT, ofiţerii de investigaţii criminale au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi în trei judeţe, fiind puse în executare şi şase mandate europene de arestare emise pe numele unor membri ai grupării infracţionale.

        Totodată, a fost efectuată simultan şi o acţiune pe teritoriul Franţei, ocazie cu care au mai fost reţinuţi alţi cinci membri ai grupării pentru care au fost emise mandate europene de arestare.

        În prezent, sunt continuate cercetările de către poliţiştii români împreună cu anchetatorii francezi care au participat la acţiune, fiind audiate mai multe persoane (suspecţi şi martori), efectuându-se verificări ale mai multor bunuri ridicate şi alte activităţi specifice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.