Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Aurul și argintul antic al României la Muzeul Țării Crișurilor

Bihor: Aurul și argintul antic al României la Muzeul Țării Crișurilor

DISTRIBUIȚI

129967 – 17072014 Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României poate fi vizitată la sediul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea în perioada 16 iulie – 31 august 2014.

Aurul și argintul antic al României reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este astfel pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile muzeale din țară.

Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut. Podoabele din aur și din argint, accesoriile vestimentare, armamentul de paradă, piesele de harnașament, vesela geto-dacică, dar și tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, ocupă un loc important în cadrul expoziției, alături de numeroase alte asemenea piese din metale prețioase, descoperite pe teritoriul României. Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României va fi apoi vernisată, la o dată ce va fi anunțată în curând, la Muzeul Județean Satu Mare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.