Acasă Uncategorized Bruxelles: Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Bruxelles: Noi sancțiuni împotriva Rusiei

DISTRIBUIȚI

merkel-hollande-obama-cameron-sanctiuni-rusia-vladimir-putin130059 – 21072014 – Ministrii europeni de Externe se reunesc marti la Bruxelles pentru a lua in discutie noi sanctiuni impotriva Rusiei, Marea Britanie, Franta și Germania fiind de acord cu necesitatea unei „pozitii mai ferme” fata de Moscova.

Uniunea Europeana este pe cale sa isi reconsidere pozitia fata de Rusia in urma tragediei aviatice din Ucraina in care si-au pierdut viata toti cei 298 de oameni aflati la bordul aeronavei Malaysia Airlines doborata, cel mai probabil, de separatisti pro-rusi. Ministrii europeni de Externe se vor reuni marti la Bruxelles pentru discutiipe tema unor noi sanctiuni impotriva Moscovei, se anunta intr-un comunicat publicat duminica seara de Downing Street.

Marea Britanie, Franta si Germania sunt de acord ca este nevoie de o pozitie mai ferma fata de Vladimir Putin si ar putea face presiuni pentru impunerea de sanctiuni suplimentare Moscovei. Un purtator de cuvant al Guvernului britanic a anuntat ca premierul Marii Britanii este de acord cu necesitatea unei pozitii mai ferme fata de Rusia si a discutat in acest sens, duminica dimineata, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si cu presedintele francez, Francois Hollande, scrie The Guardian.

Duminica seara, premierul Guvernului Marii Britanii a discutat la telefon cu Vladimir Putin, spunandu-i presedintelui rus ca este „total inacceptabil” faptul ca avionul Malaysia Airlines cu 298 de oameni la bord a fost doborat, cel mai probabil, de catre separatisti prorusi. ”Indiciile sugereaza ca separatistii prorusi sunt responsabilientru tragedia din Ucraina – n.red.) si premierul a declarat clar ca daca Rusia vrea sa dea vina pe altii, ar trebui sa-i aduca probe credibile si convingatoare”, se arata intr-un comunicat publicat de Downing Street.

David Cameron l-a sunat pe Vladimr Putin si pentru a-i solicita sa-si exercite influenta pe langa separatistii prorusi in vederea garantarii accesului pentru experti la locul prabusirii avionului MH7. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.