Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dan Voiculescu, pus sub control judiciar pentru şantaj

Bucureşti: Dan Voiculescu, pus sub control judiciar pentru şantaj

DISTRIBUIȚI

129594 – 04072014 – Procurorii DNA au dispus joi punerea în mișcare a acțiunii penale și punerea sub control judiciar a lui Dan Voiculescu pentru şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

Procurorii îl acuză pe Voiculescu că a ameninţat direct sau prin intermediari oameni de afaceri şi administratorii unor firme, că vor fi atacați pe canalele media pe care le controlează în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate.

Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma totală de 900.000 euro mascate sub forma a cinci contracte de publicitate.

Un al doilea om de afaceri nu a cedat şantajului, iar firma sa a fost atacată mediatic de trustul controlat de Voiculescu.

Dan Voiculescu le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului Intact şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3.

Potrivit DNA, masura controlului judiciar a fost luat[ pentru a-l împiedica pe Dan Voiculescu să se sustragă de la urmărirea penală şi pentru a preveni săvârşirea de către acesta a unor noi infracţiuni de şantaj.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Voiculescu este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

Dan Voiculescu a fost citat la DNA, unde s-a prezentat împreună cu avocatul său şi i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea de inculpate şi acuzaţiile.

La iesirea de la DNA, Voiculescu a negat faptul că i-ar cunoaște pe denunțătorii săi și a catalogat investigațiile ca „o noua porcarie” și „o minciuna ordinara”.

„Avem de-a face cu o noua porcarie. Astazi, 3 iulie, au venit vreo 3-4 oameni sa declare ca i-am santajat. Nu-i cunosc. Mi-au spus (procurorii – n.r.) numele, dar nu-i cunosc. Inchipuiti-va ca pe data de 3 iulie, adica astazi, s-a intamplat sa vina toti astia, toti deodata, sa spuna ca eu i-am santajat, iar eu, repet, nu ii cunosc”, a spus Voiculescu, mentionand, de asemenea, ca nu exista inregistrari in acest dosar.

Acuzațiile formulate împotriva lui Voiculescu vizează anii 2007, 2008, 2011, 2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.