Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iar ploi şi vijelii în aproape toată ţara

Bucureşti: Iar ploi şi vijelii în aproape toată ţara

DISTRIBUIȚI

129765 – 10072014 – Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni pentru aproape toată țara. Codul galben este valabil în perioada 10 iulie, orele 18:00- 11 iulie orele 9:00, timp în care se vor semnala ploi torențiale și instabilitate atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

De vineri, orele 9:00, va intra în vigoare un alt cod galben de ploi, valabil până la orale 23:00 ale aceleaşi zile.

Pe parcursul zilei de vineri, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse care vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.