Acasă Economie București – Începe depolitizarea ASF?

București – Începe depolitizarea ASF?

DISTRIBUIȚI

 marian_sarbu130080 – 22072014 –  Marian Sârbu, prim-vicepreședinte și membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a demisionat din funcții. Acesta a comunicat decizia sa conducerilor celor două camere ale Parlamentului (Camera Deputaților și Senatul), în 18 iulie.Demisia a fost transmisă și ASF, care, prin decizia din 21 iulie a președintelui ASF, a constatat încetarea mandatului.

Marian Sârbu a demisionat după ce în data de 2 iulie Curtea Constituțională a decis că numirea sa este neconstituțională, neavând experiența necesară cerută de post.

Fostul ministru al Muncii din partea PSD şi fost preşedinte UNPR Marian Sârbu (partid care l-a și susținut pentru funcția din ASF) a fost votat la jumătatea lunii iunie, în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, cu 284 de opţiuni ”pentru” şi 52 „împotrivă”. El a preluat funcţia deţinută de Daniel Dăianu, care a trecut pe un post de consilier în cadrul instituției, iar din octombrie va fi membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al BNR, pentru un mandat de 5 ani. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.