Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Intermediarul în cazul Bercea-Băsescu: Voiculescu a dat 1 milion de euro...

Bucureşti: Intermediarul în cazul Bercea-Băsescu: Voiculescu a dat 1 milion de euro pentru crearea scandalului

DISTRIBUIȚI

129525 – 02072014 –  Marian Capatana, presupusul intermediar al mitei pe care ar fi luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, dă o nouă turnură scandalului in care este vehiculat numele președintelui Traian Băsescu.

Capatana a spus, la Tribunalul Bucuresti, ca cel care ar fi platit un milion de euro pentru declansarea acestui scandal este nimeni altul decât omul de afaceri Dan Voiculescu.

Potrivit Realitatea TV, presupusul intermediar a spus magistratilor ca Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, l-a contactat în primăvara anului 2013 și că milionul de euro despre care trebuia să se spună că au ajuns la președintele Traian Băsescu ar proveni de la Dan Voiculescu. Mai mult, Capatana a mai spus marți, în fața instanței, că Bercea Mondial ar fi discutat personal cu Dan Voiculescu despre această mărturie mincinoasă.

La ieșirea de la instanță, Căpățână a spus și în fața jurnaliștilor că întregul scandal este o „făcătură” pusă la cale de Dan Voiculescu.

„Suntem nevinovați total, e o făcătură a lui Voiculescu. Am luat bani împrumut, am vrut să îi folosesc la AVERSA și nu i-am mai folosit”, a spus Marian Căpățână.

În 20 iunie, după ce inițial a fost reținut de procurorii DNA, Mircea Băsescu, fratele președintelui României, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. În același dosar este arestat și Marian Căpățână, pentru complicitate la trafic de influență.

Procurorii DNA susțin că din înregistrările făcute publice pe 18 iunie, reiese că Mircea Băsescu și Marian Căpățână s-au folosit de numele președintelui și că fratele șefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Băsescu.

În plus, se mai precizează că Mircea Băsescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidențiale pentru a da credibilitate afirmațiilor privind influența sau pretinsa influență pe care ar putea să o aibă la magistrații care se ocupă de dosarul lui Sandu Anghel.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca „exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila” ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 – februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul „tatalui denuntatorului”, adica Bercea Mondialu, pentru „a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.