Acasă Externe Bucureşti: MAE condamnă asasinarea celor trei tineri israelieni

Bucureşti: MAE condamnă asasinarea celor trei tineri israelieni

DISTRIBUIȚI

129514 – 01072014 –  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă în termenii cei mai fermi asasinarea celor trei adolescenți israelieni și transmite condoleanțe și compasiune familiilor îndoliate, precum și solidaritatea față de întregul popor israelian.

MAE exprimă speranța că vinovații pentru comiterea acestui act abominabil vor fi identificați în cel mai scurt timp pentru a fi trași la răspundere în fața justiției.

MAE reiterează condamnarea tuturor actelor teroriste și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare, îndeosebi pe cele care pun în pericol viețile civililor nevinovați.

MAE reafirmă importanța manifestării reținerii și evitării escaladărilor suplimentare, făcând apel la continuarea cooperării pe linie de securitate între autoritățile israeliene și palestiniene, pentru clarificarea circumstanțelor asasinării celor trei tineri israelieni.

Trei adolescenti israelieni, rapiti in urma cu doua saptamini, au fost gasiti morti. Cadavrele lor au fost descoperite in apropiere de orasul Nablus din Cisiordania. In ultimele saptamini fortele de securitate israeliene au lansat o operatiune fara precedent in Cisiordania pentru gasirea celor trei baieti – Naftali Fraenkel si Gilad Shaar, in virsta de 16 ani si Eyal Yifrach in virsta de 19 ani. Toti trei erau cursanti la un seminar religios, intr-o asezare evreiasca.

Disparitia celor trei a generat o reactie masiva in Israel, zeci de mii de persoane participind la manifestatii.

Nici o organizatie nu si-a asumat responsabilitatea pentru rapire si asasinate, dar autoritatile israeliene au spus fara ezitare ca invinuiesc Hamas. „Intregul Israel e unit in durerea generata de asasinatele brutale de care se face vinovata miscarea Hamas”, a spus purtatorul de cuvint al premierului Israelian. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.