Acasă Politic Bucureşti: Premierul, convins că Traian Băsescu îl ajută în drumul către Cotroceni

Bucureşti: Premierul, convins că Traian Băsescu îl ajută în drumul către Cotroceni

DISTRIBUIȚI

basescu - ponta1– 130206 – 29072014 – Premierul Victor Ponta sustine ca in campania electorala pentru prezidentiale are marele avantaj ca despre el toata lumea stie „absolut totul”, multumita lui Traian Basescu, asa ca nu are cum sa fie santajat. Premierul va cere astăzi, la Craiova, susținerea partdului pentru a candida la alegerile prezidentiale din toamnă.Acesta a numit si „marele talent” al actualului presedinte, Traian Basescu: a distruge si a santaja, mentionand insa ca el a rezistat, chiar daca cu „cicatrice” sau „lovituri”.

„Eu voi fi acolo cand va pleca. Nu stiu in ce calitate: de presedinte sau de premier”, a mai spus liderul PSD.

Referindu-se la Traian Basescu, Victor Ponta a afirmat ca este de parere ca poporului roman si Romaniei ii era mai bine daca acesta pleca in 2012. „Ce-a mai facut in acesti doi ani? La ce-a folosit romanilor ca a ramas in functie?”, a intrebat el.

In ceea ce priveste candidatura sa la Cotroceni, Ponta a spus ca batalia se da intre el, ca „port-stindard a ceea ce a fost proiectul USL”, si „cei care vor regimul lui Basescu, dar fara Basescu”.

„Am un razboi cu cei care impart Romania in doua”, a spus el, numind si cele doua tabere: „fraierii” care platesc impozitele si „smecherii” care refuza sa faca asta.

Unul dintre motivele pentru care candideaza, a spus el, este pentru ca acesta „sa fie ultimul episod cand un presedinte se ocupa de ceea ce nu are in fisa postului”.

„Mi-as dori un presedinte care sa inteleaga ca este un mediator si un sprijin pentru Guvern, Parlament, nu unul care tot timpul se legitimeaza si lupta cu toti”, a mai spus Victor Ponta, care marti isi lanseaza oficial candidatura la prezidientale de la Craiova, „capitala Olteniei” si orasul care a adus la europarlamentare cele mai multe voturi.

Victor Ponta s-a referit si la fostul sau aliat, Crin Antonescu, afirmand ca nu e exclusa o revenire a sa. Despre o eventuala confruntare cu el, actualul premier a spus ca „ar fi cel mai greu candidat”.

„Am fost prieteni, la un moment dat sper sa fim din nou prieteni; avem multe in comun si este un om viu, un om cu propriile idei, spre deosebire de ceilalti”, a punctat Victor Ponta, mentionand ca nu ar fi candidat niciodata impotriva sa daca mai exista USL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.