Acasă Uncategorized Federatia Rusă: Dmitri Rogozin: Acordul de Asociere Republica Moldova-UE încalcă drepturile transnistrenilor

Federatia Rusă: Dmitri Rogozin: Acordul de Asociere Republica Moldova-UE încalcă drepturile transnistrenilor

DISTRIBUIȚI

129564 – 03072014 – Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeana nu este realizabil din punct de vedere economic, a avertizat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Pozitia Chisinaului, pe care nu dorim sa o acceptam sub nicio forma, contrazice logica naturala a vietii”, a declarat Rogozin dupa o intalnire cu o delegatie a regiunii separatiste din Transnistria, potrivit Itar-Tass.

„700.000 de imigranti moldoveni muncesc aici, in Rusia, ceea ce inseamna venituri uriase pentru bugetul Republicii Moldova”, a continuat el.

De asemenea, Rogozin se intreaba de ce oficialii de la Chisinau nu au semnat un acord de asociere cu Uniunea Eurasiatica. „Este ilogic, plus ca au semnat acordul sfidand Transnistria” si fara a lua in considerare faptul ca acordul va afecta regiunea separatista, considera vicepremierul rus.

El a sublinat ca Republica Moldova si persoanele „responsabile” pentru asocierea tarii cu Uniunea Europeana incalaca drepturile fundamentale ale locuitorilor din Transnistria.

Rusia a mai avertizat, la 25 iunie, cu doua zile inainte de semnarea acordului, ca va lua „masuri de protectie” daca se va dovedi ca acordurile de asociere semnate de Republica Moldova, Ucraina si Georgia cu Uniunea Europeana vor afecta economia rusa.

Totusi, cele trei tari au facut uriasul pas spre UE la 27 iunie, iar miercuri Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.