Acasă Externe Rep. Moldova: Dmitri Rogozin, la Chişinău pentru negocieri

Rep. Moldova: Dmitri Rogozin, la Chişinău pentru negocieri

DISTRIBUIȚI

130739 – 22082014 –  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află la Chișinău într-o vizită oficială de două zile, în fruntea unei numeroase delegaţii, din care fac parte, printre alţii, deputaţi, membri ai Consiliului Federaţiei, ministrul Culturii, reprezentanţi ai autorităţilor vamale şi ai celor de control veterinar şi fito-sanitar.

Printre cele mai importante subiecte ale agendei delegaţiilor interguvernamentale moldo-ruse se află discuții despre embargoul impuse de Federația Rusă mai multor produse moldoveneşti, precum şi livrarea gazelor naturale, condiţiile în care contractul actual va expira la 31 decembrie.

Partea moldoveană a cerut ca, în perioada negocierilor, să fie suspendată aplicarea sancţiunilor şi interdicţiilor impuse de Rusia şi identificarea unor soluţii reciproc acceptabile.

Cooperarea în domeniul energetic, un subiect aparte al întrevederii, iar reprezentanţii Chişinăului au susţinut necesitatea extinderii pentru anul 2015 a contractelor de tranzit şi furnizarea gazelor naturale existente.

În acest context, Dmitri Rogozin a menţionat necesitatea dialogului la nivel bilateral şi respectarea intereselor agenţilor economici din Transnistria.

După cum a declarat la sfârşitul întrevederii ministrul moldovean al Economiei, Andrian Candu, o primă înţelegere cu partea rusă este o întrevedere la Moscova, la 25-26 septembrie, în cadrul unor lucări la nivelul CSI.

Deşi anunţată de ambasada Federaţiei Ruse, întâlnirea Iulie Leancă – Dmitri Rogozin nu a fost confirmată de surse guvernamentale de la Chişinău.

Ultima întâlnire a copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică a avut loc în luna septembrie 2013, la Moscova. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.