Acasă Economie Harghita: Medic şpăgar din Miercurea Ciuc, reţinut

Harghita: Medic şpăgar din Miercurea Ciuc, reţinut

DISTRIBUIȚI

129722 – 09072014 – Procurorii DNA din Târgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Csiki Csongor, medic specialist oncologie medicală, șef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita, pentru luare de mită (98 de acte materiale).

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în perioada 24 februarie – 23 iunie 2014, Csiki Csongor a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuării unui număr de 85 de consultații în incinta cabinetului situat în Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei rețete periodice sau a efectuării unei consultații).

La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri (cafea, băutură), procurorii constatând flagrantul în timp ce primea banii și bunurile menționate.

La data de 8 iulie 2014, Tribunalul Tîrgu Mureș a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii anticorupție și a dispus cercetarea lui Csiki Csongor sub control judiciar. Față de această măsură, procurorii au depus contestație care urmează a fi judecată la Curtea de Apel Târgu Mureș. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.