Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Noi audieri în ”Dosarul Softurilor”

Noi audieri în ”Dosarul Softurilor”

DISTRIBUIȚI

129940 – 16072014 –  Fostul şef al SGG Eugen Bejenariu este din nou audiat la DNA în dosarul de corupţie privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli, contract în cadrul căruia statul român a plătit aproximativ nouă milioane de euro. Cercetările în dosar vizează fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu, dare şi luare de mită și nu vizează, în acest moment, o persoană anume. Cu toate acestea, cercetările se fac asupra unui număr impresionant de foști și actuali demnitari, implicați în semnarea și derularea contractului, de-a lungul mai multor guvernări.

În acelaşi dosar a fost audiat, marţi, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor Ioan Cordoş, care a fost citat ca martor.

Tot marţi a fost audiat la DNA, şi Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft România.

Săptămâna trecută, procurorii l-au audiat şi pe şeful SGG, Ion Moraru, iar luni acesta a revenit la DNA pentru a duce mai multe documente privind licenţele IT pentru şcoli.

DNA a anunţat, deschiderea unui dosar penal ca urmare a unei sesizări primtă din partea Corpului de Control al Prim-ministrului. Inițial sesizarea îi viza pe foștii miniștri Daniel Funeriu și Valerian Vreme, dar procurorii au extins cercetările pentru o perioadă de zece ani în urmă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.