Acasă Externe OSCE: Prea mulți civili nevinovați au murit în conflictele din Ucraina

OSCE: Prea mulți civili nevinovați au murit în conflictele din Ucraina

DISTRIBUIȚI

130001 – 18072014 –  Didier Burkhalter, președintele OSCE în exercițiu și ministrul elvețian de Externe, și-a exprimat condoleanțe sincere pentru familiile numeroase victime ale șocantului accident al Malaysian Airlines Flight MH17 pe teritoriul ucrainean. El a spus că circumstanțele care au condus la această tragedie trebuie să fie investigat într-o manieră riguroasă și imparțială și a apreciat disponibilitatea Ucrainei de a implica expertiză internațională.

Burkhalter a salutat cele două runde de discuții pe baza de conferințe video ale Grupului de contact trilaterale cu reprezentanți ai grupurilor separatiste care au fost de acord pentru a asigura locul accidentului, pentru a oferi acces sigur echipelor de salvare, anchetatorilor naționalp și internaționali, precum și monitoare SMM, și să coopereze cu autoritățile ucrainene competente în cursul operațiunii de salvare. El a salutat eforturile respective ale Grupului de contact Trilateral, misiunea specială de monitorizare, precum și a altor actori implicați. OSCE este gata să sprijine Ucraina în această operațiune de salvare dificilă în orice mod posibil, a adăugat el.

Prea mulți civili nevinovați au murit deja în acest conflict, a spus Burkhalter. Este responsabilitatea comună a tuturor să pună securitatea poporului pe primul plan și să își dubleze eforturile pentru a lucra spre un armistițiu durabil, a adăugat el. OSCE va continua eforturile sale de a sprijini Ucraina în escaladarea situației, a încheiat Burkhalter. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.