Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avocatul Poporului evită formularea unei poziţii faţă de legiferarea traseismului

Bucureşti: Avocatul Poporului evită formularea unei poziţii faţă de legiferarea traseismului

DISTRIBUIȚI

130852 – 28082014 – Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a fost întrebat, miercuri, cum va reacţiona instituţia în ceea ce priveşte OUG referitoare la migraţia aleşilor locali, el arătând că deocamdată discuţia e despre lucruri care „nu există” şi că nu doreşte să se antepronunţe. „Vorbim despre lucruri care nu există deocamdată. Nu-mi cereţi să mă antepronunţ, că nu pot”, a spus Ciorbea, potrivit Ganful.info.

Întrebat dacă va exista un demers al Avocatului Poporului sau instituţia va aştepta ca partidele să facă o contestaţie a ordonanţei, pentru a analiza dacă o va ataca, Ciorbea a spus: „În principal reacţionăm. Numai în cazuri deosebit de grave acţionăm. În rest, reacţionăm. Însă nu-mi cereţi să fac declaraţii şi să mă antepronunţ, că nu e cazul, sincer”.

El a adăugat că instituţia Avocatul Poporului va studia OUG dacă aceasta va fi adoptată de Guvern şi va aştepta şi argumentele partidelor.

„Sigur că vom studia, dar aşteptăm şi argumentele partidelor şi vom vedea atunci”, a mai spus Ciorbea.

Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Surse oficiale au declarat agenţiei că Guvernul va discuta joi ordonanţa de urgenţă privind migraţia politică a aleşilor locali. Potrivit acestora, ministerele mai au încă de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind discutată încă la nivelul Executivului.

Primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie zece zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 912 din 7 octombrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, isi pot exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.