Acasă Centru Harghita Harghita: Trimisă în judecată pentru abuz în serviciu pe vremea când era...

Harghita: Trimisă în judecată pentru abuz în serviciu pe vremea când era primar

DISTRIBUIȚI

130608 – 14082014 – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a Paraschivei Bodor, fost primar al comunei Lunca de Sus, judeţul Harghita, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată, pentru complicitate, şi cumnata acesteia, Magdolna Bodor (fostă Marton), la data faptelor contabil al primăriei.

Potrivit DNA, Paraschiva Bodor, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, în perioada 2006-2008, nu şi-a respectat mai multe atribuţiile legale de serviciu.

Neregulile constatate se referă la: achiziţionarea nelegală, în perioada august 2007 – iunie 2008, de bunuri, lucrări şi servicii în valoare de aproximativ 400.000 lei din fonduri publice destinate realizării obiectivului de investiţii “Alimentare cu apă în comuna Lunca de Sus” (15 acte materiale); efectuarea de cheltuieli, în decembrie 2006, de peste 32.000 lei pe alte destinaţii decât cea prevăzută în hotărârea de guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului; în perioada decembrie 2006 – mai 2008, achitarea sumei de aproximativ 447.000 lei către SC Somarimoka SRL (firmă la care aceasta a fost asociat unic, iar ulterior administrator) pentru care nu există documente justificative (avize de expediţie, note de recepţie şi constatare diferenţe, situaţii de lucrări, devize, contracte, etc.) care să ateste că bunurile au fost livrate şi recepţionate (41 acte materiale); achitarea, în octombrie 2007, în mod nelegal, către aceeaşi firmă a 7.700 lei, reprezentând contravaloare drepturi salariale, sumă ridicată din casieria primăriei cu dispoziţie de plată.

În calitate de contabil al primăriei, Magdolna Bodor a aprobat şi a ajutat, din dispoziţia primarului, la angajarea şi efectuarea de cheltuieli din bugetul local, potrivit celor descrise.

Prejudiciul total cauzat bugetului local al comunei Lunca de Sus prin săvârşirea infracţiunilor este de peste 885.000 lei. În vederea recuperării prejudicului, s-a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând celor două inculpate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.