Acasă Centru Sibiu Sibiu: Nici Iohannis nu se lasă

Sibiu: Nici Iohannis nu se lasă

DISTRIBUIȚI

IMG_0945– 130338 – 01082014 – Atunci când vine vorba de făcut bine populației, în plină campanie electorală neoficială,  nu numai Victor Ponta plusează, ci și Klaus Iohannis. Primarul Sibiului a hotărât că locatarii unui cartier din oraş vor fi scutiţi de impozit, drept compensaţie pentru disconfortul creat de lucrările din zonă.

Potrivit Digi 24, cea mai mare investiţie publică din Sibiu de după Revoluţie, un pod de trecere peste calea ferată, a început cu deranj mare pentru locatari, care s-au văzut în mijlocul unui şantier la doar câţiva metri de casele lor. Oamenii au făcut reclamaţii şi i-au propus primarului să-i scutească măcar de impozit, dacă de zgomot şi mizerie nu pot scăpa. liniştea locuitorilor din cartierul sibian Terezian s-a ales praful când un şantier s-a deschis chiar lângă porţile lor. Pe acolo va trece viaductul ce face legătura între Sibiu şi Drumul Naţional 14 Mediaş-Sighişoara. Stâlpii de susţinere ai podului vor fi ridicaţi la doar 3 metri distanţă de case.

Cum era clar că, în ciuda tuturor reclamaţiilor, proiectul va continua, oamenii au cerut primăriei să-i scutească de impozit căt timp va dura şantierul.„Era singura soluţie care am zis că e acceptabilă”, spune un localnic.

Proiectul privind scutirea de la plata impozitelor a fost adoptat în Consiliul Local. Oamenii vor economisi între 200 şi 300 de lei pe an. Prea puţin, consideră unii. ”Asta nu-i o rezolvare pentru noi”, susține un sibian. ”După ce se termină acest pod, să fim trecuţi din zona de impozitare, că această zonă de impozitare este B, în zona cea mai mică”, adaugă o femeie.

Viaductul, cea mai mare investiţie publică din Sibiul după 1989, va schimba total intrare în Sibiu dintre Mureş. ”E vorba de o investiţie de aproximativ 28 de milioane de lei, fonduri care provin dintr-un proiect finanţat din fonduri structurale. Va lega două zone ale Sibiului, două zone cu mare potenţial de dezvoltare”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. Construcţia are ca termen de finalizare sfârşitul anului viitor.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.