Acasă Politic SUA trimit o nouă navă de luptă în Marea Neagră

SUA trimit o nouă navă de luptă în Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

VellaGulf130451 – 07082014 – Un crucisator american echipat cu lansatoare de racheta a intrat in Marea Neagra, joi, potrivit unui anunt facut de Flota a Sasea a SUA, stationata in Marea Mediterana. Scopul navei este sa asigure pacea si stabilitatea in regiune.

CrucisatorulVellaGulf, din clasa Ticonderoga, a mai avut in 2014 cateva misiuni in Marea Neagra. „Prezenta crescuta a marinei militare americane in Europa ne permite sa colaboram cu aliatii si partenerii nostri in intarirea fortelor de lupta pentru mentinerea securitatii in regiune” se arata intr-un comunicat al biroului de presa al marinei americane, potrivit Ziare.com.

Crucisatoarele din clasa Ticonderoga sunt echipate cu rachete Tomahawk, rachete antisubmarin de tip ASROC si rachete sol-aer SM-2 si SM-3. Doua elicoptere echipate pentru misiuni multi-rol se afla la bordul navei care masoara 172 de metri lungime si are o greutate de 9.800 de tone.

Viteza cu care se poate deplasa VellaGulf depasesete 30 de noduri. Navele de acest tip au fost primele echipate cu sistem de lupta Aegis, care poate urmari si tinti 250-300 de tinte aeriene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.