Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Două proiecte din România în cadrul “Garanţiei pentru Tineret”

Bruxelles: Două proiecte din România în cadrul “Garanţiei pentru Tineret”

DISTRIBUIȚI

131229 – 10092014 – Două proiecte din România fac parte dintre cele 18 proiecte-pilot lansate în perioada august-decembrie 2013 în cadrul „Garanției pentru Tineret”. Proiectul din județul Alba se axează pe punerea în practică, în cadrul școlilor, a unui model de cercuri de pregătire și consiliere profesională (de tip job club), în timp ce proiectul din județul Neamț se concentrează pe crearea de planuri individualizate de încadrare pe piața muncii pentru tinerii care părăsesc sistemul de asistență socială.

Aceste proiecte-pilot, care se desfășoară timp de aproximativ 12 luni fiecare, reprezintă modalități concrete de punere în practică a „Garanției pentru Tineret”, de exemplu prin consolidarea legăturilor dintre angajatori și școli, precum și prin îmbunătățirea sprijinului acordat tinerilor de către serviciile publice de ocupare a forței de muncă.

În acest context, Comisia Europeană urmează să se întâlnească în cadrul unui seminar desfășurat la Bruxelles, cu coordonatorii celor 18 proiecte-pilot menționate. În cadrul reuniunii vor fi trecute în revistă atât realizările, cât și învățămintele desprinse în cursul implementării lor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.