Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Parlamentul European începe luni audierea comisarilor propuşi

Bruxelles: Parlamentul European începe luni audierea comisarilor propuşi

DISTRIBUIȚI

131594 – 26092014 – Înainte ca toți comisarii desemnați de către președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să își poată prelua portofoliile, deputații din Parlamentul European (PE) își vor exercita atribuțiile de supraveghere democratică, așa cum sunt ele prevăzute în Tratat, prin organizarea audierilor, în cadrul cărora cei 27 de candidați vor fi intervievați în legătură cu abilitățile și calificările acestora în vederea îndeplinirii atribuțiilor specifice postului pentru care au fost propuși.

Audierile vor fi publice și vor avea loc în perioada 29 septembrie – 7 octombrie, potrivit unui comunicat al PE. Candidații vor apărea în fața comisiei sau a comisiilor care se ocupă de domeniul pentru care aceștia au fost propuși.

După fiecare audiere, comisia se va reuni in camera pentru a redacta raportul prin care evaluează expertiza și performanța comisarului desemnat, raport care va fi transmis apoi Conferinței Președinților, structura care reunește liderii politici ai PE.

În trecut, aceste audieri au putut determina retragerea unor candidați sau schimbarea portofoliilor pentru care aceștia au fost inițial propuși, se maia arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.