Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: România va primi postul de comisar pentru Ajutor Umanitar

Bruxelles: România va primi postul de comisar pentru Ajutor Umanitar

DISTRIBUIȚI

130998 – 04092014 – Romaniei i-ar putea reveni portofoliul de Cooperare Internationala si Ajutor Umanitar in cadrul noii Comisii Europene. Potrivit unui draft obtinut de Euractiv, in dreptul acestui portofoliu sunt trecute ambele nume ale celor doi candidati propusi de Romania: Dacian Ciolos si Corina Cretu.

Romania dorea portofoliul de Politici Regionale, insa acesta ar urma sa ajunga la Croatia, potrivit draftului.

Lista finala a portofoliilor va fi decisa abia dupa ce vor avea loc interviuri cu toti candidatii.

Romania i-a nominalizat oficial pentru Comisia Europeana pe doi candidati: comisarul pentru Agricultura Dacian Ciolos si europarlamentarul socialist Corina Cretu.

Potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, prima nominalizare a Guvernului este Dacian Ciolos, iar a doua este Corina Cretu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la plecarea la Reuniunea Extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, ca Guvernul a trimis doua propuneri fara ca Parlamentul sa-i audieze pe candidati.

De profesie inginer agronom, Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, ocupa functia de comisar pentru domeniul agriculturii in cadrul Comisiei Europene incepand din februarie 2010.

Economist de profesie, Corina Cretu este europarlamentar din anul 2007. Ea a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintiei pe vremea lui Ion Iliescu, iar in prezent este membru in Adunarea Parlamentara a OSCE, precum si in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.