Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Veniţi de luaţi pomană!

Bucureşti: Veniţi de luaţi pomană!

DISTRIBUIȚI

131202 – 09092014 –  Aproape 100.000 de români vor beneficia de iertarea de datorii, în urma deciziei de marţi a Camerei Deputaţilor. Totodată, deputaţii au fost de acord cu reducerea CAS. Ministerul Finanţelor a dat asigurări că sunt resurse pentru compensarea măsurii.

Parlamentul a votat amnistia fiscală cu 315 voturi pentru.

„În ce priveşte amnistia fiscala pentru mame sunt 20.000 de mămici, pentru pensionari sunt 50.000 de pensionari şi pentru bugetari – 25.000 de bugetari”, spunea ieri Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Rovana Plumb estima un impact de 400 de milioane de lei asupra bugetului doar pentru iertarea de datorii a 20.000 de mame şi a 50.000 de pensionari.

Totodată, pentru reducerea CAS au fost înregistrate 307 voturi în favoarea actului normativ.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, le-a cerut deputaţilor să voteze legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, arătând că această măsură este „curajoasă şi pro-business” şi că sunt resurse pentru compensarea acesteia atât pentru anul 2014, cât şi pentru anii viitori.

„Există spaţiu suficient pentru a aplica această măsură şi pentru anul 2014”, a spus ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator.

Menţionând că legea privind reducerea CAS a primit votul senatorilor, Petrescu şi-a exprimat convingerea că va fi susţinută şi de deputaţi.

“Am avut un parcurs lung şi greoi cu această lege, am întâmpinat şi piedici, şi critici, dar ştiu că am avut şi multă susţinere şi suport pentru o lege al cărei scop este să ajute întreprinzătorii, angajatorii, cât şi angajaţii”, a adăugat Petrescu.

Camera Deputaţilor este for decizional. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.