Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Monica Macovei cere referendum în turul 2 al prezidenţialelor

Bucureşti: Monica Macovei cere referendum în turul 2 al prezidenţialelor

DISTRIBUIȚI

131616 – 29092014 – Monica Macovei, candidat independent la prezidentiale, i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa dispuna organizarea unui referendum privind imunitatea parlamentarilor. Macovei a propus ca data votului popular sa fie 16 noiembrie, in aceeasi zi cu al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Referendumul ar urma sa aiba o singura intrebare, si anume „Sunteti de acord ca parlamentarii, ministrii – fosti sau actuali – si presedintele Romaniei sa nu mai beneficieze de nicio forma de imunitate, cu exceptia opiniilor politice?”, a spus Macovei intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului.

Europarlamentarul a mentionat ca politicienii „au oprit de multe ori, prin vot, cercetarea penala a ministrilor parlamentari sau arestarae si perchezitia parlamentarilor acuzati de comiterea unor fapte penale”, astfel incat este obligatorie consultarea poporului, „pentru a vedea daca majoritatea romanilor este de acord ca politicienii sa fie deasupra legii sau nu”.

„Regula de baza intr-o democratie este ca toti cetatenii sunt egali in fata legii. Atitudinea politicienilor si a partidelor politice din Romania a impartit cetatenii in doua categorii: cetateni obisnuiti, care raspund in fata legii fara niciun fel de opreliste, si politicienii, care se bucura de imunitate si raspund in fata legii doar cu aprobarea Parlamentului si a partidelor politice. Istoricul votului din Parlament ne-a aratat ca Parlamentul Romaniei a devenit un adapost pentru hoti, corupti si persoane cu probleme penale”, a atras atentia candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni.

Ea a explicat ca fondurile de organizare nu vor fi foarte mari, motivand ca referendumul ar avea loc in aceeasi zi cu al doilea tur al prezidentialelor, intrucat sondajele arata ca niciun candidat nu va aduna 50% plus unu dintre voturile cetatenilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.