Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Parlamentul votează luni moţiunea de cenzură

Bucureşti: Parlamentul votează luni moţiunea de cenzură

DISTRIBUIȚI

131458 – 22092014 – Parlamentul va vota luni dupa amiaza motiunea de cenzura denumita „Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD”, initiata de opozitie. Motiunea a fost citita in plenul celor doua Camere reunite miercuri si va fi supusa la vot luni la ora 16.00. La sedinta si-a anuntat prezenta si premierul Victor Ponta, care este si deputat PSD.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 171 de parlamentari ACL, potrivit unui comunicat al aliantei.

„Ordonantele de urgenta pun in pericol statul de drept din Romania si corectitudinea procesului electoral din noiembrie. Astfel, prezidentiabilul Victor Ponta, din postura de premier, cu incalcarea Constitutiei si a recomandarilor internationale, a pus la cale un plan prin care se urmareste fraudarea alegerilor. Succesiunea cu care actele normative au fost emise si domeniile vizate ne duc la concluzia ca, pentru Ponta, castigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD, pe care nu isi permite sa il piarda. Cu un Avocat al Poporului obedient, Ponta s-a folosit de ordonante de urgenta neconstitutionale – ordonanta privind alegerea presedintelui Romaniei si ordonanta privind traseismul in politica locala”, a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Prezidentiabilul ACL sustine ca premierul vrea sa isi creeze un avantaj prin legalizarea migratiei politice, „practicand mita, santajul si presiunea politica asupra primarilor, tranzactionand in mod abject voturile romanilor”.

Klaus Iohannis a precizat ca ACL a sesizat atat institutiile statului, cat si structurile internationale, care „au atras atentia ca nu asa se rezolva problemele, lucru ignorat de candidatul la prezidentiale al PSD”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.