Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta, reclamat la CNCD pentru compararea “regimului Băsescu” cu “regimul nazist”

Bucureşti: Ponta, reclamat la CNCD pentru compararea “regimului Băsescu” cu “regimul nazist”

DISTRIBUIȚI

131217 – 10092014 – ActiveWatch a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) privind comparatia facuta de premierul Victor Ponta intre „regimul Basescu” si „regimul nazist”, in opinia membrilor organizatiei acest lucru fiind „o dramatica coborare in derizoriu a crimelor nazismului”.

De asemenea, cei de la ActiveWatch considera ca, prin declaratia sa, Victor Ponta a negat Holocaustul. Ei au decis sa sesizeze CNCD deoarece considera necesara o interventie institutionala care sa evalueze enuntul presedintelui PSD.

„Negarea implicita – chiar daca neintentionata – a Holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii. In consecinta, ActiveWatch considera ca este necesara o interventie institutionala care sa evalueze cu greutatea autoritatii publice enuntul presedintelui de partid si primului ministru Victor Ponta. Acesta este motivul pentru care am decis sa sesizam CNCD”, se arata intr-un comunicat remis de ActiveWatch.

In plangerea formulata, ActiveWatch mentioneaza ca prin declaratia premierului Victor Ponta „au fost minimizate crimele Holocaustului, fiind astfel supusi unui tratament degradant membrii comunitatilor care au fost victime ale acestui fenomen”.

Organizatia ActiveWatch cere sanctionarea faptei de discriminare savarsite de premier cu amenda contraventionala, discursul lui Victor Ponta intrand sub incidenta articolului 2 (4) a OUG 137/2000 republicata, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

Printr-o interventie facuta duminica pentru postul Antena 3, Victor Ponta a asemanat regimul nazist cu cei zece ani de regim Basescu din Romania.

„Nu exagerez folosind acest termen, cred ca efectele asupra societatii romanesti, lasate de cei zece ani de regim Basescu, sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania, si de asta spun de debasificarea societatii”, a spus atunci Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.