Acasă Politic Bucureşti: Premierul, bucuros

Bucureşti: Premierul, bucuros

DISTRIBUIȚI

 131243 – 10092014 – Premierul Victor Ponta a salutat miercuri numirea Corinei Cretu in functia de comisar european pentru Politica Regionala. „Vreau sa salut ca, in cadrul Comisiei Europene, comisarul propus de Romania a primit un portofoliu extrem de important. E un succes pentru Romania”, a declarat premierul.

„E o recunoastere a faptului ca vocea Romaniei conteaza pe plan european, ca Romania are aliati si parteneri importanti si ca la randul nostru putem sa actionam ca o tara demna de apartenenta sa la UE si la valorile europene”, a spus premierul, subliniind si importanta portofoliului acordat Romaniei, din perspeciva bugetului pe care il va gestiona Corina Cretu.

„Nu este vorba doar despre bugetul alocat portofoliului, desi este semnificativ, in jur de 350 de miliarde de euro, exact cat bugetul Romaniei pe urmatorii 7 ani, ca sa avem un ordin de marime. Sunt absolut convins ca desi este un comisar roman, doamna Cretu va fi un comisar european si ca va reusi in cadrul activitatii sale sa reprezinte interesele tuturor cetatenilor europeni, avand insa in minte totdeauna ceea ce este important pentru Romania”, a mentionat premierul Victor Ponta.

„Vreau sa fac un apel public catre toti europarlamentarii romani, indiferent de familia politica din care fac parte, socialisti, PPE sau ALDE, sa considere ca este vorba despre comisarul Romaniei, e un portofoliu acordat tarii noastre, si sa sprijine acest demers. Imi exprim speranta ca domnii presedinti, domnul Blaga si domnul presedinte Iohannis, sa retraga acea scrisoare prin care contestau numirea comisarului roman. Cred ca ar fi un gest de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem sa fim altfel decat am fost pana acum. Putem sa punem ceea ce este important pentru Romania deasupra intersului de partid”, a adaugat premierul Ponta.

Seful Guvernului a vorbit si despre relatia sa buna cu fostul comisar european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, aratand ca politica actualului presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, e de a innoi si de a roti portofoliile intre tarile membre.

„Cred ca domnia sa a fost un foarte bun comisar european, care in reforma politicilor agricole comune a reprezentat interesele Romaniei. Domnia sa a fost tot timpul in contact cu mine, in ceea ce priveste negocierile legate de viitorul portofoliu al Romaniei, in momentul in care a fost clar ca nicio tara nu si-a pastrat portofoliul. Politica domnului Juncker a fost de a roti aceste portofolii. I-am spus acest lucru si vreau sa ii multumesc pentru ceea ce a facut ca si comisar european si pentru modul in care ne-a reprezentat”, a incheiat Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.