Acasă Uncategorized Bucureşti: Primarul Făgăraşului ameninţă cu taxarea camioanelor care tranzitează oraşul

Bucureşti: Primarul Făgăraşului ameninţă cu taxarea camioanelor care tranzitează oraşul

DISTRIBUIȚI

 131227 – 10092014 – În cadrul Comisiei de transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor a avut loc o dezbatere în prezenţa ministrului  Transporturilor, Ioan Rus. Deputatul liberal Daniel Zamfir şi primarul municipiului Făgăraş, Sorin Mănduc, invitat la aceste discuţii, i-au prezentat ministrului problema gravă cu care se confruntă municipiul în privinţa traficului de mare tonaj.

În lipsa unei variante de ocolire a oraşului, autoritatea locală se află în situaţia de a institui taxă de acces pentru autovehiculele grele şi de a amplasa bariere la ambele intrări în localitate.

Primarul Sorin Mănduc i-a prezentat ministrului Ioan Rus cele 6.000 de semnături de susţinere din partea populaţiei care vor sta la baza elaborării actelor normative necesare punerii în aplicare a acestei soluţii.

„Nu există o strategie naţională în privinţa infrastructurii rutiere din România. În Făgăraş, de pildă, există doar la nivel declarativ două variante de ocolire, două autostrăzi şi un drum-expres, pentru acesta din urmă  realizându-se  studiul de fezabilitate. Toate acestea există, din păcate, doar pe hârtie. Am constatat că fiecare ministru din ultimii ani a prezentat propria viziune fără a se concretiza în construcţia efectivă a şoselelor. Ca urmare a lipsei de interes a autorităţilor centrale ne vedem puşi în situaţia de a cere taxă pentru accesul vehiculelor grele care tranzitează Făgăraşul. Nu e firesc ca statul să încaseze taxa pe rovinietă, iar primăria să suporte reparaţiile şoselelor din bugetul local”, a susţinut primarul Sorin Mănduc.

Totodată, ministrului i-a fost adus la cunoştinţă că, zilnic, Făgăraşul este tranzitat de 10.000 de autovehicule, iar jumătate dintre acestea sunt de mare tonaj.

„Nu este normal ca din banii locuitorilor Făgăraşului să se repare un drum naţional care tranzitează localitatea şi care este distrus de traficul greu, iar banii taxei de drum să fie încasaţi de Ministerul Transporturilor. De aceea, dacă ministerul nu va înţelege să reabiliteze de urgenţă ocolitoarea de nord a municipiului, amplasarea de bariere şi instuirea taxei pentru autovehiculele de mare tonaj vor deveni realitate. Asta este ceea ce îşi doresc locuitorii municipiului Făgăraş”, a declarat, la rândul său, deputatul Daniel Zamfir. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.