Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: “Am găsit un SRI in care Vântu ştia lista...

Bucureşti: Traian Băsescu: “Am găsit un SRI in care Vântu ştia lista celor ascultaţi”

DISTRIBUIȚI

131212 – 10092014 – Presedintele Traian Basescu a spus marti seara ca, atunci cand a preluat mandatul la Cotroceni, Sorin Ovidiu Vintu avea lista cu cei ascultati de SRI. Seful statului considera ca „sistemul de acum e doar ingenuncheat, se poate ridica”.

„Am gasit un SRI in care Sorin Ovidiu Vintu stia lista cu cei asculati, iar seful SRI mergea cu masina de la Sorin Ovidiu Vintu. Timofte (Radu Timofte – seful SRI de atunci – n. r.) ii punea la dispozitie si informatii de la aceasta institutie de securitate nationala, informatii economice. Justitia s-a curatat, cum s-a curatat si la SRI, cu trecerea in rezerva a multor generali, multor procurori, sistemul s-a curatat.

Politia este inca obedienta fata de presedintii de consilii judetene, fata de decizia politica, se caciulesc pentru o functie multi dintre ei. Sistemul ‘Doi si-un sfert’ e obedient politicului”, a declarat Traian Basescu.

Acesta a mentionat ca si cazul Dan Voiculescu reprezinta „parte a sistemului ingenuncheat”.

„Banii de la Crescent, transferati, facut un trust media, care este utilizat impotriva statului. Institutiile care n-au fost obediente varanului au fost spulberate pur si simplu”, a mai spus seful statului.

Presedintele a facut si o declaratie referitoare la ziaristi care ar fi controlat decizii judecatoresti.

„Decizii de procurori au fost controlate de ziaristi importanti. Ziarist bine platit”, a afirmat Traian Basescu, fara insa a da detalii.

Nu in ultimul rand, seful statului considera ca Victor Ponta  „va revitaliza sistemul vechi, care nu doreste avansul Romaniei catre parteneriatul cu SUA”, daca va ajunge presedinte: „Ponta nu are suficienta inteligenta si pregatire sa inteleaga ce inseamna un stat modern. Pentru el, aranjamentele de partid sunt deasupra statului”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.