Acasă Externe Germania: Acorduri de colaborare militară între România şi Germania

Germania: Acorduri de colaborare militară între România şi Germania

DISTRIBUIȚI

131551 – 25092014 – Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si omologul sau german, Ursula von der Leyen au semnat miercuri opt acorduri de colaborare in domeniul militar. Potrivit unui comunicat al MApN, in cadrul conferintei de presa comune care a avut loc la sediul Ministerului Federal german al Apararii, cei doi oficiali au subliniat ca acordurile incheiate intre Romania si Germania pentru desfasurarea activitatilor militare bilaterale asigura un cadru  juridic de cooperare bine articulat. Documentele reprezinta un moment important pentru intensificarea cooperarii in domeniul pregatirii militare, dar si in cel al cooperarii intre categoriile de forte.

Semnarea protocolului de amendare a Acordului intre cele doua ministere privind colaborarea in domeniul militar, dar si a Acordului privind colaborarea in domeniul pregatirii reprezinta un demers concret de adaptare a cadrului juridic al acestui segment la noile realitati, arata MApN.

In acest context, ministrul roman al Apararii a sustinut faptul ca „se creeaza premisele unui parteneriat pe baze pragmatice”, prin folosirea eficienta a resurselor existente.

In opinia celor doi ministri, planificarea si organizarea unor exercitii comune bilaterale vor fi dezbatute in viitor de cele doua institutii.

La final, ministrul Dusa a apreciat ca abordarile pragmatice din timpul discutiilor de miercuri vor contribui la dezvoltarea dialogului si a cooperarii consolidate intre cele doua armate, adauga sursa citata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.