Acasă Externe SUA: Consulatul General al României la New York s-a înnoit

SUA: Consulatul General al României la New York s-a înnoit

DISTRIBUIȚI

131584 – 26092014 – Cu ocazia participării la Adunarea Generală a ONU de la New York, premierul Victor Ponta și ministrul Titus Corlățean au inaugurat noile spații ale Consulatului General al României. Au participat reprezentanți ai comunității românești, funcționari români la ONU și șefii misiunilor diplomatice și consulare ale României în SUA.

Cu această ocazie, premierul Ponta a subliniat că o prezență de calitate a statului român la New York prin intermediul unei misiuni consulare modernizată la standarde actuale vine în sprijinul cetățenilor români și a necesităților acestora. În același timp, o astfel de prezență, alături de ambasada României la Washington și celelalte misiuni ale României pe teritoriul Statelor Unite joacă un rol în transpunerea în realitate a Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Victor Ponta a evidențiat faptul că Parteneriatul Strategic dintre România și SUA funcționează la un nivel deosebit, pe multiple planuri și a îndemnat comunitatea românească de la New York și din SUA, în general, să contribuie la acesta inclusiv prin susținerea și promovarea în mediile americane a obiectivului accederii României, ca stat NATO și UE, în programul Visa Waiver.

La rândul său, ministrul de externe Titus Corlățean a dat asigurări că sprijinirea comunităților românești din afara granițelor reprezintă o prioritate absolută pentru Guvernul României, pentru Ministerul Afacerilor Externe, reflectată în campania amplă de modernizare a instrumentelor consulare. Noile condiții în care își desfășoară activitatea Consulatul General al României la New York reprezintă o dovadă a acestei preocupări, în vederea îmbunătățirii accesului cetățenilor români la informații și servicii consulare. A arătat că, în cadrul programului de modernizare a serviciilor consulare, în cursul acestui an a fost deschis noul sediu al Consulatului General al României la Los Angeles, a fost inaugurat noul sediu al Secției Consulare a Ambasadei României la Madrid și urmează să se finalizeze procesul de modernizare a Secției Consulare a Ambasadei României la Roma.

            Proiectul de reamenajare a Consulatului General al României la New York, în valoare totală de peste  280.000 euro,  a fost realizat în proporție de 75% cu finanțare din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene – Fondul Frontierelor Externe. Contribuția Guvernului României a reprezentat 25% din valoarea lucrărilor. Acestea au fost realizate în conformitate cu standardele Uniunii Europene și ale Spațiului Schengen. Proiectul  s-a concretizat în extinderea și modernizarea spațiului destinat publicului, în extinderea și reamenajarea spațiului de lucru, precum și în dotarea cu mobilier și echipamente moderne. Prin finalizarea acestui proiect s-a urmărit îmbunătățirea fluxului de lucru, reducerea considerabilă  a timpului de așteptare și îmbunătățirea condițiilor de așteptare, prin configurarea unui spațiu nou, generos și modern.

Acțiunile desfășurate în ultimii ani de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Guvernului României,  menite a veni în întâmpinarea cetățenilor români din străinătate au avut ca rezultat o îmbunătățire constantă a serviciilor și asistenței consulare, atât în ceea ce privește asistența acordată în situații de criză, cât și serviciile consulare clasice sau campaniile de informare a cetățenilor români care călătoresc sau se află în străinătate, potrivit unui comunicat al MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.