Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: 35 de braconieri prinşi în flagrant pe fondurile de vânătoare din...

Bucureşti: 35 de braconieri prinşi în flagrant pe fondurile de vânătoare din 16 județe

DISTRIBUIȚI

132101 – 20102014 –  În urma unei acțiuni pe fondurile de vânătoare din 16 județe, poliţiştii au prins în flagrant delict 35 de persoane care braconau sub paravanul desfăşurării unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare şi autohtone.

Acțiunea s-a desfășurat în Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman, Timiş şi Tulcea.

Pe parcursul a două zile, polițiștii au verificat 21 de fonduri de vânătoare și au controlat 93 de vânători și persoane implicate în activitatea de vânătoare. De asemenea, au fost indisponibilizate 40 de arme letale de vânătoare şi o armă scurtă neletală, 24.705 cartuşe cu alice de diferite calibre, 15 capcane neautorizate și aproape 2.500 de exemplare vânate, unele fiind specii protejate.

Au fost constatate 14 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind fapte incriminate de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 9 fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și o faptă de uz de armă fără drept.

Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 35 de persoane, toate depistate în flagrant delict, una dintre acestea fiind reţinută.

De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenţionale în valoarea totală de 46.251 de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.