Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bogdan Diaconu: Partidele care au devenit grupuri infracționale ar trebui desființate...

Bucureşti: Bogdan Diaconu: Partidele care au devenit grupuri infracționale ar trebui desființate prin lege

DISTRIBUIȚI

132213 – 23102014 – Deputatul Bogdan Diaconu atenționează că fenomenul infracțional a devenit „o practică obișnuită în unele partide politice prin implicarea unui număr considerabil de lideri și de factori de decizie în fapte de corupție”, cere desființarea lor în măsura în care se dovedesc rețele de corupție și propune includerea în lege a unor prevederi clare.

“Dacă un partid poate fi desființat atunci când nu depune semnăturile pentru a-și demonstra viabilitatea, ar trebui ca legea să prevadă și desființarea formațiunii respective în cazul în care într-un partid apar prea multe cazuri de corupție care demonstrează că nu e vorba de un fenomen izolat, ci o practică uzuală și instituțională”, susţine Diaconu.

Acesta consideră că destructurarea ”rețelelor corupte trebuie să ajungă nu doar la indivizi, ci și la instituții atunci când acestea devin paravan pentru asemenea fapte. Pedepsirea unor vinovați este ineficientă dacă rețeaua de partid continuă să funcționeze legal și să producă noi și noi cazuri de încălcare a legii”.

Reacţia deputatului vine în urma recentelor dezvăluiri despre “canalele de corupție și de corupere din PSD”, dovadă că în anumite cazuri „reformarea din interior nu funcționează,i că nu mai e vorba doar de persoane, ci de un întreg angrenaj dedicat exclusiv generării de foloase necuvenite, denumite în limbaj comun hoție”.

„România nu poate pune capăt corupției dacă acceptă să fie coordonată în continuare de rețele dedicate acestui fenomen, indiferent câți indivizi vor fi aduși în fața legii. Atâta timp cât structura care i-a produs pe aceștia rămâne în picioare, fenomenul va continua”, conchide Diaconu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.