Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dan Şova, urmărit penal alături de Viorel Hrebenciuc

Bucureşti: Dan Şova, urmărit penal alături de Viorel Hrebenciuc

DISTRIBUIȚI

132114 – 20102014 – Dan Şova, vicepreședinte al PSD şi senator în Parlamentul României  este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență, în acelaşi dosar în care astăzi a început urmărirea penală a deputatului Viorel Hrebenciuc.  Faptele anchetate în acest nou dosar s-au petrecut la sfârșitul săptămânii, când Viorel Hrebenciuc, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, i-ar fi cerut lui Șova inițierea unei propuneri legislative privind amnistia și grațierea unor pedepse.

Vineri, 17 octombrie, cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre acuzațiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafețe de fond forestier, despre condițiile de incriminare a acestor fapte și despre riscul de a fi condamnat (dosarul retrocedărilor ilegale)

Pentru a evita o eventuală condamnare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut lui Șova să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie și grațiere, ceea ce senatorul a acceptat.

În același context, Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Șova că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al PSD.

Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este suspect în două dosare penale, proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

Cei doi au ajuns la concluzia că demersul nu poate fi realizat printr-o inițiativă legislativă parlamentară, ci printr-un proiect de lege al Ministerului Justiției, unde Șovaar fi trebuit să intervină.

În acest context, Dan Șova a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni președintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiției să inițieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiției din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

În schimb, Hrebenciuc i-a promis lui Șova că va convinge mai mulți membri au partidului, aflați în sfera sa de influență, să îl susțină, potrivit unui comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.