Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputaţii ar trebui să decidă azi asupra imunităţii lui Ion Diniţă

Bucureşti: Deputaţii ar trebui să decidă azi asupra imunităţii lui Ion Diniţă

DISTRIBUIȚI

132291 – 27102014 – Deputatii ar trebui sa se pronunte, luni dupa-amiaza, in cazul colegului lor Ioan Dinita, pentru care DNA a cerut aviz pentru ridicarea imunitatii. Decizia in cazul deputatului PC a fost amanata saptamana trecuta, din cauza ca deputatii au parasit sala de plen si nu au mai asigurat cvorului de sedinta necesar pentru vot.

Desi la inceputul sedintei de saptamana trecut in plen isi anuntasera prezenta peste 200 de deputati, la momentul votului acestia erau putin peste 100, numar insuficient pentru exprimarea unui vot asupra cererii DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Dinita, iar  lucrarile sedintei au fost suspendate.

„Avand in vedere aceste chestiuni care sunt strict legate de incompatibilitati, cereri de ridicare a imunitatii, de arestare preventiva si cele stabilite de catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor de astazi, convoc plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare, luni, la ora 15.00”, a explicat Zgonea.

Ioan Dinita este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Procurorii anticoruptie sustin ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, se afla in prezent in arest preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri noaptea arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia. Presedintele CJ Brasov s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in aceeasi noapte, in jurul orei 01.00.

Aristotel Cancescu este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.