Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Karoly Kerekes, condamnat la doi ani inchisoare

Bucureşti: Deputatul Karoly Kerekes, condamnat la doi ani inchisoare

DISTRIBUIȚI

132358 – 29102014  – Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, potrivit Hotnews.ro. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, in 10 zile de la pronuntare.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata deputatului Karoly Kerekes pe o durata de 4 ani, reprezentand termen de incercare.

De asemenea, Kerekes nu are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritati de stat, de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii pe o durata de 10 ani. El trebuie sa plateasca suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Cazul a debutat in septembrie 2011, cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii deputatului Karoly Kerekes pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat nelegal fiul si sotia in cadrul biroului sau parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Karoly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 – 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 – 2009, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.

Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

Karoly Kerekes a fost trimis in judecata in ianuarie 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.