Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Foştii miniştri Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy, puşi sub control judiciar

Bucureşti: Foştii miniştri Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy, puşi sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

132007 – 16102014 – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât miercuri punerea sub control judiciar a fostului ministru Codruţ Sereş şi al altor trei inculpaţi în dosarul privatizărilor strategice, în timp ce pentru Gabor Kerekes, care este plecat din ţară, a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă.

Aceștia trebuie sa primesca sentinta definitiva de la ICCJ in dosarul privatizarilor strategice.

Procurorii DIICOT au cerut arest la domiciliu pentru Codruț Sereș. Astfel, procurorii vor să evite ca acesta să plece din țară pana in ziua in care se va afla verdictul. De asemenea, procurorii au cerut arest preventiv și pentru un alt inculpat din dosar, fostul ministru Zsolt Nagy, potrivit Realitatea Tv.

În afara lui Şereş, au fost puşi sub control judiciar Zsolt Nagy, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Procurorii DIICOT ceruseră instanţei ca în cazul celor patru să fie luată măsura arestului la domiciliu.

Măsurile preventive au fost dispuse după ce instanţa supremă a constatat că Gabor Kerekes, inculpat în dosar, a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis recent instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.

La 3 decembrie 2013, Codrut Seres a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarilor strategice pentru tradare. Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Sentinta nu era definitiva.

Potrivit procurorilor, Seres, Nagy si fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infractional cu carater transnational, din care au facut parte si deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu (judecati pentru spionaj intr-un alt dosar), dar si alti trei inculpati (un turc, un ceh si un romano-englez). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.