Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iohannis: Ponta are o poziţie foarte stranie referitoare la dosarele colegilor...

Bucureşti: Iohannis: Ponta are o poziţie foarte stranie referitoare la dosarele colegilor de partid

DISTRIBUIȚI

132120 – 21102014 –  Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a reamintit luni seara, intr-o emisiune televizata, episodul in care liberalii s-au opus legii amnistiei propuse de PSD. „E trist ca se confirma aceste lucruri. Pe vremea cand exista USL, acesta a fost unul din momentele cand nu a existat armonia in USL, PSD a adus in discutie (legea amnistiei – n.r.) si noi ne-am opus, argumentand ca sunt interese de partid si nu suntem de acord cu asa ceva. Am solicitat ca legea sa fie reintrodusa in plen pentru a se vota contra si acum ne dam seama de ce nu s-a dorit. In PSD au exista cercuri care doreau sa promoveze legea pentru ei”, a declarat Iohannis.

Referitor la faptul ca in marile scandaluri de coruptie, cum ar fi cel legat de licentele Microsoft, sunt implicati politicieni din mai multe partide, seful PNL a spus ca „e un lucru excelent ca DNA se ocupa”.

„Mie imi convine si oricarui politician serios ii convine sa faca ordine (…), abia asteptam sa intre in judecata si sa stim cine ce a facut”, a subliniat Iohannis.

El a atras atentia ca membri PSD au boicotat luni votul referitor la ridicarea imunitatii deputatului PC Ion Dinita, pentru ca „din 186 au venit 22”.

Klaus Iohannis a taxat si reactia premierului Victor Ponta la dosarul in care sunt implicati Hrebenciuc si Sova, seful PSD spunand ca el nu se ocupa cu dosarele DNA, ci de guvernare.

„Prim-ministrul are o pozitie foarte stranie…ne spune ca vrea stat de drept. Acest domn spune ca nu DNA pune presedintele la PSD, cand DNA nici nu a incercat, incearca sa faca ordina in partidul domniei sale. Aceasta afirmatie nu e la locul ei deloc, daca dorea sa comenteze, putea sa comenteze, dar nu sa ia DNA peste picior. Prim-ministrul, presedintele PSD, spune ca nu cunoaste dosarele, ca el se ocupa cica de guvernare. Care guvernare, ca tara e prost guvernata? E presedintele PSD, sa faca bine sa aiba o pozitie clara. Daca Ponta doreste stat de drept, sa pofteasca in partidul sau si sa ii trimita pe toti la vot pentru incuviintarea arestarii celor cercetati pentru coruptie. Domnul prim-ministru, care zice ca se ocupa de guvernare de nu mai poate, ori vrea stat de drept, ori sa ne spuna in fata ca vrea sa ii protezeje pe colegii care au probleme cu DNA”, a detaliat liderul liberalilor.

Declaratiile lui Iohannis vin in contextul in care senatorul PSD Dan Sova si deputatul Viorel Hrebenciuc sunt urmariti penal de DNA, pentru ca ar fi incercat sa fac un troc cu o lege a amistiei si sefia PSD. Procurorii anticoruptie ii acuza pe cei doi de trafic de influenta.

DNA sustine ca Hrebenciuc i-a cerut lui Sova sa isi exercite influenta pentru a obtine dezincriminarea unor fapte de coruptie, iar pretul cerut de senator de la Viorel Hrebenciuc ar fi fost sprijinul in vederea obtinerii sefiei PSD.

Premierul Victor Ponta, a declarat, luni, intrebat despre situatia juridica a lui Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, ca el nu se ocupa de aceste lucruri, ci de guvernarea tarii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.