Acasă Externe Bucureşti: MAE: Avertizare pentru cei care călătoresc în Ungaria

Bucureşti: MAE: Avertizare pentru cei care călătoresc în Ungaria

DISTRIBUIȚI

132161 – 22102014  – Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Ungariei ca in tara vecina a fost emis un cod rosu de ploaie si vant.

Astfel, Institutul National de Meteorologie din Ungaria a emis cod rosu de ploaie si vant pentru urmatoarele judete din centrul, sud-vestul si nord-vestul Ungariei: Gyor-Moson-Sopron, Fejer, Komarom-Esztergom, Somogy, Veszprem si Pest – inclusiv Budapesta, potrivit unui comunicat al MAE.

Codul este valabil pentru data de 22 octombrie 2014.

In aceste regiuni, vantul va atinge viteze de peste 70 – 80 km/h, fenomen insotit de ploi abundente, inregistrandu-se precipitatii de peste 30 – 40 litri/metru patrat in 24 de ore si grindina sub 2 cm diametru. Dupa trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vantul se va intensifica, ajungand sa atinga, in rafale, viteze de peste 100 – 110 Km/h in timpul serii si al noptii de 22 spre 23 octombrie 2014.

Judetele Baranya, Bacs-Kiskun, Heves, Nograd, Tolna, Vas si Zala se vor afla, in acelasi interval de timp, sub cod portocaliu de ploaie si vant, in aceste regiuni viteza maxima a vantului, in rafale, fiind preconizata a atinge 90 km/h, iar precipitatiile se vor situa in jurul valorii de 20 – 30 litri/metri patrati in 24 de ore.

Restul teritoriului Ungariei se afla sub atentionare de cod galben de vant si ploaie, cu viteze maxime ale vantului de 70 km/h si precipitatii de 20 litri/metru patrat in 24 de ore, mai arata sursa citata.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte site-urile de specialitate si sa urmareasca site-ul MAE, la rubrica „Sfaturi, alerte de calatorie” pentru informatii actualizate, inainte de a se deplasa in strainatate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.