Acasă Politic Cod roșu de vreme nefavorabilă în Grecia

Cod roșu de vreme nefavorabilă în Grecia

DISTRIBUIȚI

 169899 – 05092023 – Serviciul local de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis – pentru intervalul 4 – 6 septembrie 2023 – un cod roșu de vreme nefavorabilă, din cauza prezenței unui front atmosferic de presiune scăzută, care va antrena mase de aer rece în majoritatea regiunilor.

Fenomenele meteo sub formă de averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, căderi de grindină, parțial inundații, însoțite de scăderi bruște de temperatură de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul elen.

Precipitații abundente și vijelii sunt prognizate pentru marți, 5 septembrie 2023 în regiunile Epir, Stereea (în special prefecturile Evrytania, Fthiotida și Viotia), peninsula Peloponez (zonele de est și de nord), Macedonia centrală (în principal prefecturile Pieria, Imathia și Halkidiki), Tesalia, Attica, (în principal vestul și nordul), insulele Sporade, insula Evia (în special partea de nord), vestul insulei Creta, vestul insulelor Ciclade și insulele situate în zona de nord și est a M. Egee.

De asemenea, avertismente au fost emise și pentru miercuri, 6 septembrie 2023, pentru regiunea Tesalia, centrul și estul regiunii Stereea (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida și Viotia), nordul insulei Eviei, estul și sudul peninsulei Peloponez, insulele Sporade, respectiv partea de vest și sud a insulei Creta.

Intensificări ale vântului (7-8 grade pe scara Beaufort) se vor înregistra, în intervalul 5-6 septembrie 2023, în partea de nord a Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.