Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Managementul populației de urs brun, în consultare publică

Bucureşti: Managementul populației de urs brun, în consultare publică

DISTRIBUIȚI

132353 – 29102014  – Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice anunţă că a finalizat pachetul de măsuri menit să îmbunătățească managementul populației de urs brun din România. Noua viziune are în vedere să reducă nivelul conflictelor înregistrate în ultima perioadă, în regiunile vulnerabile și să asigure statutul favorabil de conservare al speciei, conform obligațiilor care derivă din Directiva Habitate, potrivit unui comunicat al MInisterului.

În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi și secretarul de stat Anne Jugănaru, împreună cu echipele de experți care au lucrat la elaborarea pachetului de măsuri, vor derula un calendar de consultări și dezbateri în 17 județe ale țării. Ministrul Attila Korodi va fi prezent în județele Suceava, Mureș, Harghita, Bacău, Prahova, Vrancea și Covasna, în timp ce secretarul de stat Anne Jugănaru va participa la dezbaterile din județele Maramureș, Bistrița, Neamț, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea și Argeș.  Dezbaterile vor coopta reprezentanți ai autorităților publice, centrale și locale, gestionari de fonduri cinegetice, organizații neguvernamentale, universități, experți în domeniu etc.

”Viziunea de abordare a managementului populației de urs este rezultatul a mai multor luni de conlucrare a experților implicați în subiect. Avem acum un document cu propuneri de măsuri concrete, pe care vrem să îl supunem dezbaterii în zonele vulnerabile ale țării, dar și să îl ajustăm împreună cu partenerii noștri de dialog. Ne dorim ca la capătul acestei campanii de consultări să agreăm un plan de acțiune ca garanție a bunei implementări și a rezultatelor pe care le așteptăm”, a declarat ministrul Attila Korodi.

Campania va demara cu o conferință națională programată pentru data de 20 noiembrie, care se va desfășura la București, la care vor fi invitați reprezentanții mass-media, precum și toate părțile interesate. În cadrul evenimentului, va fi prezentată, în premieră, viziunea MMSC asupra managementului populației de urs brun din România precum și documentul care va fi supus consultării publice, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.