Acasă Externe Coreea: NATO: Rusia rămâne izolată până când învaţă să respecte suveranitatea altor...

Coreea: NATO: Rusia rămâne izolată până când învaţă să respecte suveranitatea altor ţări

DISTRIBUIȚI

132354 – 29102014  – Rusia va ramane izolata pana cand va invata sa respecte suveranitatea altor tari, a anuntat Alexander Vershbow, adjunctul secretarului general al NATO, precizand ca nu sunt suficiente colaborarile punctuale pe care Moscova le-a avut cu Alianta Nord Atlantica.

„Obiectivul nostru pe termen lung ramane, in continuare, acela de a incuraja Rusia sa actioneze responsabil si sa doreasca sa coopereze alaturi de comunitatea internationala pentru rezolvarea problemelor comune”, a aratat reprezentantul NATO, potrivit Interfax.

Vershbow a adaugat ca un prim pas in acest scop ar fi acela de a respecta suveranitatea altor tari, inclusiv dreptul acestora de a-si alege propriul destin, „chiar daca Rusia nu este de acord cu alegerile facute de tarile respective”.

Oficialul NATO a spus clar ca pana cand nu va intelege sa respecte aceste reguli de baza „Rusia va ramane izolata”.

„Desi putem indica mai multe puncte luminose in cooperarea pe care NATO a avut-o pana acum cu Rusia, per total astazi tabloul este foarte sumbru”, a mai aratat Vershbow. Printre momentele de colaborare intre cele doua parti, el a reamintit de instaurarea pacii in Balcani si lupta impotriva terorismului si impotriva proliferarii inarmarii.

In schimb, Vershbow considera ca Rusia, prin actiunile impotriva Ucrainei, a ales calea agresiunii si a confrutnarii, nu pe cea a cooperarii.

Oficialul NATO a facut aceste declaratii la Seul, in cadrul Forumului Initiativa pentru Pace si Cooperare in Asia de Nord-Est.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO a crescut semnificativ activitatea la granitele sale estice si si-a anuntat intentia de a crea o forta foarte mobila de raspuns, rotativa, in Estul Europei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.