Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Marko Bela: Traian Băsescu a procedat bine că l-a primit pe...

Bucureşti: Marko Bela: Traian Băsescu a procedat bine că l-a primit pe Viktor Orban

DISTRIBUIȚI

131775 – 06102014 – Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, a declarat ca regreta faptul ca intalnirile romano-ungare sunt atat de rare in ultimii ani. El considera corecta decizia presedintelui Traian Basescu de a-l primi pe premierul Ungariei, Viktor Orban, potrivit RFI Romania.

 Marko Bela comenteaza intalnirea de vineri de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban: „Mie imi pare rau ca aceasta intalnire de fapt este o exceptie in ceea ce priveste relatiile Romaniei cu Ungaria. Daca ne uitam foarte bine, vom vedea ca in acesti ani, practic, cele doua guverne nu s-au intalnit, nu exista o relatie permanenta, o colaborare permanenta intre Romania si Ungaria, in timp ce de acum sapte-opt-zece ani, am afirmat ca intre cele doua tari exista un parteneriat strategic si ca ar fi nevoie in continuare de un astfel de parteneriat”.

Intrebat daca a procedat corect Traian Basescu primindu-l pe Viktor Orban, Marko Bela a raspuns: „Pai, da. Repet, este nevoie de dialog, este nevoie de o relatie cat mai stransa. Ceea ce nu inseamna ca daca Ungaria are critici fata de Romania, sa nu spuna acest lucru sau daca Romania are probleme cu Ungaria, sa nu-si formuleze criticile. Tocmai dialogul ne creeaza aceasta posibilitate”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.