Acasă Politic Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán

DISTRIBUIȚI

 169490– 19072023 – Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.