Acasă Economie Bucureşti: Poliţia i-a sancţionat din nou pe taximetriştii de la aeroporturi

Bucureşti: Poliţia i-a sancţionat din nou pe taximetriştii de la aeroporturi

DISTRIBUIȚI

132246 – 24102014 – Poliția Română continuă acțiunile de control asupra taximetrelor aflate în zona aeroporturilor. În urma unei acțiuni desfăşurate, în zona a cinci aeroporturi internaţionale, pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi, în numai două ore, polițiștii au aplicat aproape 30 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 22 octombrie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR a coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti – Henri Coandă.

Activitățile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

Poliţiştii de la transporturi și rutieri au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Echipele de control au verificat 138 de autovehicule şi au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.640 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 24 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, o sancţiune a fost aplicată pentru încălcarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar trei sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost reţinute şase certificate de înmatriculate.

La activităţi au participat şi poliţişti locali şi specialiști de la RAR şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, potrivit unui comunicat al IGPR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.