Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: A fost inaugurată linia de feribot România-Georgia-Ucraina

Constanţa: A fost inaugurată linia de feribot România-Georgia-Ucraina

DISTRIBUIȚI

132049 – 17102014 – Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a participat joi la ceremonia de inaugurare a liniei de transport maritim pe ruta Constanţa (România) – Batumi (Georgia) – Iliciovsk (Ucraina), o iniţiativă privată, dezvoltată de o companie română şi una ucraineană.

Unul din proiectele prioritare ale României vizează realizarea coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică, în colaborare cu Georgia, Azerbaidjan şi Turkmenistan. Proiectul vizează valorificarea rutei maritime Constanţa – Batumi şi a rutei fluviale pe Dunăre, până în centrul și vestul Europei. Noua rută este cea mai scurtă şi mai rapidă cale de transport către Europa pentru marfa provenind din Caucazul de Sud şi Asia Centrală, dar şi, mai departe, din China.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a arătat că deschiderea conexiunii de feribot România – Georgia – Ucraina reprezintă un prim pas în concretizarea acestui proiect mai amplu.

La ceremonie au fost prezenţi şi secretarul de stat coordonator pentru transport naval Iulian Matache, vice-ministrul georgian al economiei şi dezvoltării durabile Natia Mikeladze, vice-ministrul ucrainean al infrastructurii Oksana Reiter, alţi oficiali, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.